14.6.2014

Kesäsateen ropistessa

Uusii, puhdistaa, raikastaa...
kuten kesäsade tänään. 
Kapula vaihtui kevään kuluessa. Terhi tarttui uusiin haasteisiin ja loi samalla minulle upean tilaisuuden ottaa kiinni tästä kapulasta! Vaihto sujui meiltä kuin pikaviestissä, mutta ilman rikkeitä ja kiihdytys on meneillään... Terhi on tehnyt valtavan pohjatyön KOULU-Coachingin käynnistämisessä ja pilotoinnissa. On ilo jatkaa tätä työtä, josta pari vuotta sitten unelmoin. Lainaus muistiinpanoistani opiskellessani LCF Life Coach -valmentajaksi, aiheena unelmatyö: "Valmennan opehuoneita ja reksejä ryhminä & yksilöinä. Autan heitä lisäämään työhyvinvointia, jaksamista ja energiaa yksin ja yhdessä. Olen kunnassa kouluvalmentajana." Eli unelmia kannattaa olla, antaa niille siivet ja oikeat asiat tapahtuvat oikeilla hetkillä... 

Virkistää, kasvattaa, herättää...
kuten kesäsade tänään.
KOULU-Coaching ohjelma jatkaa päämääriensä mukaisesti: vuorovaikutuksessa, oivalluttaen, vahvuuksissa, suunta eteenpäin, voimaantuen. Tärkeimpänä päämääränä on koko kouluyhteisön hyvinvointi, oppimisen ilo ja onnistumisen riemu - intohimoa unohtamatta!

Tuo sateen jälkeen auringon...
kuten kesäsade tänään.
KOULU-Coaching nostaa esiin kouluyhteisön potentiaalia, tuo näkyväksi ja kuuluvaksi niin voimavaroja kuin vahvuuksiakin. Keskiössä on oppilas, joka kokee ympärillään innostusta, iloa, arvostusta ja läsnäoloa. 

Ja matka jatkuu...
kuten kesäsade yhä tänään.
KOULU-Coachingin matka jatkuu ensi lukuvuoteen ja kohti tulevaisuuden koulua. Innostavaan KOULU -Coach tiimiimme kuuluvat lisäkseni Anne Kärpänen ja Reija Laine. Toteutamme kahden päivän valmennuksia sekä opettajille että rehtoreille. Kohdistamme valmennusta myös räätälöitynä suoraan kouluyhteisöön kahden tunnin paketilla, joita koulut voivat tilata esim. henkilökunnan YT-ajalle. Kutsuja on tullut jo pariin Kuuma -kuntaan. Koulutustiedot päivittyvät elokuun aikana Peda.nettiin http://www.peda.net/veraja/jarvenpaa/tvt/taydennyskoulutustarjotin/kuumacoaching, jonne linkit löytyvät myös tältä sivulta.
Coaching-kulttuurin rakentaminen koulumaailmaan tarvitsee aikaa, tietoisuutta, innostusta ja unelmointia... Jatkamme polkua sopivin askelin, pienikin askel tänään voi johtaa erilaiseen huomiseen. 

Ihanaa kesäsateen ja auringon täyttämää aikaa!
Nautitaan hetkestä satoi tai paistoi. "Hiljaisessa, levollisessa läsnäolossa tässä ja nyt on suurempi muutosvoima kuin kiireisessä touhuamisessa. Olemalla läsnä muutan maailmaa." -Ihminen tavattavissa, Tommy Hellsten

Innostuksen askelin, Anuliisa Lahtinen
KOULU-Coach
valmennusten koordinaattori